KBO Wellerlooi ontvangt € 5.000 van het Oranje Fonds

De KBO Wellerlooi heeft een donatie ontvangen van het Oranje Fonds van € 5.000 voor de aanschaf van een duofiets. Met de duofiets kunnen twee personen samen op pad ook wanneer één hiervan een lichamelijke of verstandelijke beperking heeft.
Voorzitter Jan van de Ven is enthousiast over de duofiets:

“We willen mensen die eenzaam zijn met elkaar verbinden. Met de duofiets komen ze weer buiten, doen ze wat aan hun conditie en leren ze andere mensen kennen.”

De KBO Wellerlooi wil de fiets vanaf het voorjaar 2021 gaan inzetten in Wellerlooi voor iedereen die niet meer zelfstandig met een fiets op pad kan gaan. In het voorjaar wordt gestart met het werven van fietsmaatjes waarmee gefietst kan worden en zal ook meer bekend worden gemaakt op welke wijze de fiets gebruikt kan worden.
De duofiets heeft drie wielen waar met twee personen samen mee kan worden gefietst. “De deelnemer en de bestuurder zitten naast elkaar. Ze hebben zo veel contact. De fiets is uitgerust met elektrische trapondersteuning. Ook kan een rollator worden meegenomen met de fiets”
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en  ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er allen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.