Digitaal drieluik voor mantelzorgers 'Het onbegrepen brein'

Iemand is niet meer zichzelf en het dagelijkse leven staat op zijn kop. Maar ook dat van mensen uit zijn of haar eigen omgeving. Naast uitleg van een ziektebeeld blijven er veel praktische vragen over in het dagelijkse leven. Welke veranderingen worden ervaren en hoe ga je als mantelzorger hiermee om? We bespreken dit vanuit drie verschillende invalshoeken.

 • 21 juni 19.00 -20.00 uur Psychiatrie
  Gastsprekers zijn Anita Boom en Sandra Smeets van Team preventie van het Vincent van Gogh, voor geestelijke gezondheidszorg en een ervaringsdeskundige. Wat is psychiatrie en wat gebeurt er in het brein? Hoe reageren mantelzorgers soms op gedrag en welke impact heeft dit op je naaste?
   
 • 28 juni 19.00 – 20.00 uur PostCovid
  Gastspreker is Sandra van Kan van C-support. PostCovid kan grote gevolgen hebben op het cognitief functioneren van patiënten, herstel hiervan kent vaak een grillig verloop. De wereld draait weer door waardoor corona ver weg lijkt te zijn, maar voor vele mensen én hun omgeving zijn de gevolgen van een besmetting nog dagelijks aan de orde.
   
 • 4 juli 19.00 – 20.00 uur Niet Aangeboren Hersenletsel
  Gastsprekers zijn Maud Zegers en Sandra Hofmans van Professionals in NAH. Door hersenletsel verandert iemands leven en dat van hun naasten van het ene op het andere moment. Waar lopen mantelzorgers tegenaan? Hoe zit het met regie in de thuissituatie? Hoe ga je om met (nieuwe) emoties?

Aanmelden kan via: mantelzorgondersteuning@bergen.nl 

Voorafgaand aan de bijeenkomst ontvangt u een link voor deelname.

Van harte welkom namens de steunpunten mantelzorg Bergen, Gennep, Leudal, Horst aan de Maas, Venray, Beesel, Weert, Nederweert, Roermond.

Gespreksgroep "Omgaan met verlies"

De gespreksgroep "Omgaan met verlies" is er voor iedereen die een dierbare is verloren. In de gespreksgroep ontmoet u mensen die begrijpen waar u het over heeft en met wie u uw ervaringen kunt delen. De gespreksgroep heeft al verschillende mensen weer op weg geholpen. Nu zijn er weer enkele plekken vrij voor nieuwe deelnemers.

Voor meer informatie zie: Gespreksgroep "Omgaan met verlies" | Bergen

Gespreksgroep 'Omgaan met verlies' en online bijeenkomsten 'onbegrepen brein' voor mantelzorgers