Dankzij de samenwerking kan het Informatiepunt inwoners nog beter en sneller helpen


Informatiepunt Bergen krijgt versterking van Humanitas

Het Informatiepunt Bergen helpt inwoners gratis bij alle vragen over de communicatie met een organisatie of instantie. Inwoners kunnen hier terecht als ze bijvoorbeeld een onduidelijk brief of e-mail van een organisatie hebben ontvangen, of als ze hulp nodig hebben bij het invullen van een formulier. Het initiatief blijkt in een grote behoefte te
voorzien; veel inwoners hebben hun weg naar het Informatiepunt al gevonden. Het Informatiepunt krijgt nu versterking van Humanitas.


Het Informatiepunt Bergen is officieel geopend op 10 mei 2023. Sindsdien kunnen inwoners het Informatiepunt iedere woensdag- en donderdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur bezoeken in Bibliotheek Bergen. De speciaal opgeleide vrijwilligers van het Informatiepunt helpen de inwoners
ter plekke verder of verwijzen hen door naar de juiste externe partner.

Op dit moment krijgt het Informatiepunt zo’n 20 vragen per week. De vrijwilligers merken dat zij hierdoor niet zoveel tijd en aandacht aan de vragen kunnen besteden als dat ze graag zouden willen. De vrijwilligers van Humanitas schieten daarom te hulp.

Kortere lijntjes, snellere hulp 
Vanaf woensdag 11 oktober sluit voortaan iedere woensdagmiddag een vrijwilliger van Humanitas bij het Informatiepunt aan. Deze vrijwilliger helpt mee bij het ontvangen van inwoners en beantwoorden van vragen. Door de samenwerking worden de lijntjes tussen het  Informatiepunt, Humanitas en andere partners nog korter en worden inwoners nog sneller en beter op weg geholpen.

“Het is goed nieuws dat zoveel inwoners het Informatiepunt weten te vinden”, vertelt wethouder Claudia Ponjee van Gemeente Bergen. “Ik ben dan ook heel blij met de versterking van Humanitas. Dankzij deze samenwerking en de nog kortere lijntjes kunnen we de goede gang van zaken bij het Informatiepunt blijven waarborgen en zelfs verder verbeteren.”

Uitnodiging: startpunt op 11 oktober
Op woensdag 11 oktober is het officiële startpunt van de versterkte samenwerking tussen het Informatiepunt Bergen en Humanitas. Om 13.30 uur staan de betrokken partijen even stil bij deze positieve ontwikkeling. Pers is hierbij van harte welkom voor een fotomomentje en/of een interview met de aanwezigen.