Synthese gaat het komend schooljaar met de opdracht van de gemeente aan de slag De gemeente Bergen krijgt weer een jeugd- en jongerenwerker NIEUW BERGEN |

Met ingang van het volgende schooljaar is in de gemeente Bergen weer een jeugd- en jongerenwerker actief. Dat maakt wethouder Claudia Ponjee vandaag bekend. De gemeente Bergen wil een gemeente zijn waar het voor de jeugd gezond en veilig, maar vooral ook leuk opgroeien is. Daarmee is de gemeente ook een aantrekkelijke woonplek voor jonge gezinnen.

In het coalitieprogramma is afgesproken om de komende tijd extra aandacht te besteden aan het aanbod van activiteiten voor de jongeren in de gemeente. De jeugd- en jongerenwerker levert hier een bijdrage aan. Van dromen tot werkelijkheid De jeugd- en jongerenwerker helpt om activiteiten op te zetten vanuit de wensen en behoeften van de jeugd. Hij (of zij) werkt hierbij samen met de jongeren zelf, verenigingen, dorpsraden en ondernemers in de gemeente.

De jeugd- en jongerenwerker organiseert dat dromen tot plannen en plannen tot werkelijkheid worden. Gemeente Bergen heeft vandaag een opdracht gegeven aan Synthese. Deze maatschappelijke organisatie heeft in verschillende buurgemeenten een vergelijkbare rol.

Synthese geeft het beleid in de gemeente Bergen het komend schooljaar handen en voeten. Langgekoesterde wens “Met de jeugd- en jongerenwerker gaat een lang gekoesterde wens in vervulling”, vertelt wethouder Claudia Ponjee. “Ik ben zelf in de gemeente Bergen opgegroeid en vind het jammer dat er voor de jeugd nu minder te doen is dan in mijn jonge jaren. We gaan op weg om de gemeente voor hen nog mooier, leuker en bruisender te maken.