Op zaterdag 22 april jl. vertrok Jordy tegen 10.45 uur vanaf de Vlasakkerstraat in Oostrum met een vrachtwagen van ‘Bom Transport BV’ richting Valkenburg met hulpgoederen voor Oekraïne. De hulpgoederen werden in de afgelopen weken op de pastorie in Well en Oostrum bij de kerk in ontvangst genomen.

Velen hebben de actie met geldelijke bedragen gesteund, ook daarvoor aan alle bewoners van Wellerlooi onze hartelijke woorden van dank namens onze arme broeders en zusters in Oekraïne.

Wie alsnog een geldelijke bijdrage wil storten: altijd welkom!

NL 10 RABO 01574.00.611 v.d. Rabobank t.n.v. St. Catharinaparochie Wellerlooi o.v.v. hulpactie Oekraïne. Het was een gezamenlijke actie van de parochiefederatie “De Brug” van Wellerlooi, Oostrum, Geijsteren en Well. De provincie heeft deze actie gesteund, vandaar ook de naam:

“Limburg helpt Oekraïne”.  Ook het missiebureau van het bisdom Roermond steunt deze actie.  

Een speciaal woord van dank aan Jordy voor zijn bereidheid om de actie met zijn vakmanschap als chauffeur te steunen.

Hij zei dat hij bereid is om later een keer met een vrachtwagen naar Oekraïne te rijden. Toch geweldig hoe jonge mensen bezield zijn met een motivatie voor het goede doel.

Met zijn liefde steunt Onze-Lieve-Heer uiteraard alle acties voor het goede doel en zal Hij het ook belonen op het einde van de rit, want: “Wie goed doet, goed ontmoet” en “wat je voor één van de geringste van mijn broeders hebt gedaan, dat heb je voor MIJ (Jezus) gedaan.”

 

Nog een reactie van Susanne Gelders, medeoprichter, organisator en secretaris van de stichting schreef op zaterdag 22 april om 16.06 uur:

… , de goederen zijn in goede orde om 11:45 ongeveer aangekomen. Jordy is duidelijk een “aanpakker”, heeft ook flink meegesjouwd. Super bedankt, zo ongeveer de hele lading gaat in de grote vrachtwagen mee naar Reghin, Roemenië volgende week vrijdag, en op 5 of 6 mei met kleinere bussen naar Odessa. Volgens mij hoven we niet eens te sorteren, alles is goed gelabeld en ingepakt, en precies wat er nodig is. Heel erg bedankt, foto’s op bestemming volgen!