De lammetjesdagen komen er weer aan! Op woensdag 6 maart en zondag 10 maart opent de schaapskooi Bergerheide (aan de Ceresweg) haar staldeuren voor bezoekers. Tussen 14.00 en 17.00 uur kunt u een kijkje komen nemen bij de pasgeboren lammetjes. De dieren zijn op dat moment ongeveer 4 weken oud. Komt u ook op kraambezoek?

In het teken van de lammetjesdagen 2024 gaat de gemeente de lammetjesroute in een nieuw jasje steken. De lammetjesroute is een korte wandeling, waarbij kinderen (en hun ouders) meer leren over schapen en lammetjes, over heidebeheer en natuur. De route krijgt nieuwe bordjes, met nieuwe vragen, nieuwe informatie en een nieuwe vormgeving. En daar kunnen we de hulp van uw (klein)kinderen goed bij gebruiken!

Kleuren maar!

Illustrator Cindy Brans heeft speciaal voor de lammetjesroute 10 tekeningen gemaakt, verdeeld over 3 pagina’s. Download de tekeningen hieronder, haal ze op in het gemeentehuis of neem ze mee tijdens de lammetjesdagen. Kleur één of meerdere tekeningen zo mooi mogelijk in en lever ze vóór maandag 8 april in bij het gemeentehuis. De leukste, mooiste, grappigste of creatiefste tekeningen plaatsen we op de nieuwe bordjes van de lammetjesroute.

Op de achterkant van de tekening kunt u de voornaam en leeftijd van uw (klein)kind opschrijven. Als de tekening wordt uitgekozen voor op een bordje van de lammetjesroute, dan vermelden we deze gegevens daarbij. Dit is niet verplicht! Schrijf de voornaam en leeftijd alleen op als u het goed vindt dat deze op het bordje worden benoemd.

Download de tekeningen