Wellerlooi is een dorp met afwisselende natuurgebieden. Wellerlooi is gelegen tussen de Maas en de rivierduinen van het nationaal Park de Maasduinen. Ten zuiden ligt Landgoed de Hamert met het Monument der Gevallenen en een vorstengrafheuvel. Ten noorden grenst het aan de Wellse Heide.

Als je Wellerlooi bezoekt kun je dan ook niet om de prachtige natuur heen. Met verschillende natuurgebieden is er voor de natuurliefhebber genoeg te ontdekken.

 • Nationaalpark de Maasduinen
  Nationaal park de Maasduinen vormt een bijzonder stukje natuur. Het is een bos - en heidegebied, gelegen op een langgerekte zandrug tussen de Maas en de Duitse grens. Het bevindt zich grotendeels binnen het grondgebied van de gemeente Bergen. 
   
 • Landgoed de Hamert
  Een vrijwel geheel aaneengesloten complex van droge heide, natte heide en vennen vormt het indrukwekkende Landgoed De Hamert. De droge heide ligt overwegend op de stuifduinen die hier van nature voorkomen, de paraboolduinen. Grenzend aan de vennen ligt de natte heide. Landgoed de Hamert heeft een mooie struikheide en prachtige vennen. In het voor – en najaar is het vanuit de vogelkijkhut genieten van de vele honderden trekvogels die gebruik maken van het Heerenven.
   
 • De Rode Hoek
  Tussen de dorpen Well en Wellerlooi ligt een aaneengesloten oppervlakte naald en gemengd bos van bijna 200 hectare. Helemaal in het oosten, tegen het landbouw gebied aan, ligt een klein heideterrein ’t Rusland genaamd. Door het gebied loopt een stelsel van bospaden.