Regionale voorleeswedstrijd

Donderdag ochtend 9 maart vond in ’t Luukske de regionale ronde van de voorleeswedstrijd regio Noord Limburg plaats. De voorleeskampioenen van de diverse lokale wedstrijden namen het hier tegen elkaar op.

Deze kampioenen van BS De Krullevaar uit Sevenum, BS onder de Linde uit Hegelsom, BS de Brink uit Ottersum, BS St. Anna uit Blitterswijck, BS De Klimop uit Bergen en de Montessorischool uit Venray lazen voor uit diverse kinderboeken. De aanwezige klasgenoten, meesters, juffen ouders, opa’s en oma’s genoten van de prachtig voorgelezen verhalen.

De deskundige jury bestaande uit: Mevrouw Ponjee, Wethouder van de  gemeente Bergen, De heer Steggink Directeur-bestuurder BiblioNu en de heer Crutz Directeur-bestuurder Biblioplus hadden de moeilijke taak hieruit de winnaar aan te wijzen.

Tijdens het juryberaad zorgde presentatrice Noëlle er voor dat de kinderen met een quiz, muziek en dans prima vermaakte. Na een moeilijk overleg kwam de jury uiteindelijk tot een besluit. De winnaar van de regionale voorleeswedstijd Limburg Noord 2023 is geworden Tess de Bruin van de Klimop uit Bergen. Ze las voor uit De waanzinnige boomhut geschreven door Andy Griffiths en Terry Denton. Zij gaat door naar de provinciale wedstrijd later deze maand waarvan de winnaar uiteindelijk aan de landelijke wedstrijd mee mag doen.

Klik hier voor het filmpje