Velden, maart 2023                                                                                           

Beste ouders, oma’s en opa’s.

Tja, waar zal ik beginnen want mijn loopbaan loopt ten einde.

Vele collega’s zijn me al voor gegaan. Met pensioen of anders. Bekende namen voor jullie zoals meester Ger, meester Schuiling, meester Nico, John. Juf Peja, juf Joke, juf Lizet.

De mannelijke collega’s waren destijds vooral te zien in de hogere groepen. In de lagere groepen veelal de juffen.

Die tijden zijn voorbij. Alles gaat voorbij en blijft in de herinnering bestaan.

Een dierbare herinnering wordt dit voor mij,  want ik ga afscheid nemen van jullie.

Op donderdag 30 maart a.s. zal het mijn laatste werkdag zijn op de Catharinaschool.

Mijn pensioen staat dan voor de deur en ik neem na 46 jaar afscheid van jullie, van mijn collega’s, de kinderen, de Catharinaschool.

Een lange tijd, als ik achteraf daarop terug kijk. Maar altijd met heel veel inzet en bewogenheid ben ik graag deel geweest van jullie school en dorp.

Gestart op de kleuterschool: ‘ ’t Eiketske’ als kleuterjuf op 21 maart 1977 voor het  zwangerschapsverlof van juf Angela.

Ik herinner me een bijzonder mooi schooltje aan de bosrand, met een zwembad en speeltoestellen op een groot grasveld achter de school, met 2 klassen die uitkwamen op een speelzaal.

Veel ouders die nu hun kinderen op de basisschool hebben zitten, zijn hier de eerste 2 schooljaren van hun leven naar toe gegaan en misschien is daar nog een herinnering aan. Het schooltje werd uiteindelijk afgebroken toen de ‘basisschool’ een begrip werd.

Het kinderaantal liep terug. Er waren dubbelgroepen en nog maar één groep 1/ 2. Gezien mijn werktijdfactor kon ik in verschillende jaren in verschillende groepen lesgeven en werden de dubbelgroepen deels uit elkaar gehaald.  Het lesgeven aan het oudere schoolkind was aanvankelijk wennen, want les geven aan het jonge kind kent andere vaardigheden. Uiteindelijk heeft het me wel veel opgeleverd als leerkracht. De laatste jaren ben ik weer terug kunnen gaan naar het jonge kind en dat was heel fijn.

Met weemoed in mijn hart neem ik afscheid, maar het is wat het is. Op naar een volgend avontuur !

Ik ben dankbaar voor de tijd bij jullie, waarin ik heb mogen groeien als mens en het vak als leerkracht heb mogen uitbouwen met hart en ziel. In de verbinding met elkaar is dit voor mij het gegeven wie ik ben zoals ik nu ben. Daar hebben alle collega’s vanzelfsprekend ook een grote rol in gehad !

Tja, en dat loopt nu ten einde………

Voor degene, w.o. ook alle opa’s en oma’s zijn,  die het fijn vinden om persoonlijk afscheid te nemen is er gelegenheid om dit te kunnen doen op donderdag 30 maart a.s. Jullie zijn dan van harte welkom tussen 13.00 u. en 15.00 u. op de Catharinaschool en ontmoeten we elkaar misschien in een laatste moment. Ik wens jullie allen in ieder geval het allerbeste en alle goeds toe en wie weet tot ziens !!!

Juf Mirna.