PreZero App en -website

De afvalkalender, nu ook digitaal. Eind december ontvangt u, zoals altijd, de Afvalkalender voor het volgend jaar in uw brievenbus.

Heeft u begin januari nog geen afvalkalender ontvangen, neem dan contact op met Streekpost Maasstad Gennep, telefoon (0485) 51 76 24. Zij zorgen dat u er alsnog een ontvangt.

De Afvalkalender 2024 is iets minder uitgebreid dan vorige jaren, alleen de meest belangrijke informatie is opgenomen. U kunt namelijk voortaan ook gebruik maken van uw persoonlijke afvalkalender op de website van PreZero of in de PreZero App. 

Wilt u een digitale, persoonlijke afvalkalender? Ga dan naar de website van PreZero, https://inzamelwijzer.prezero.nl/, en vul uw postcode en huisnummer in. Onder het tabblad ‘wanneer’ staat een overzicht van de inzameldata op uw adres. U vindt hier ook informatie over de verschillende soorten afval. Daarnaast kunt hier gemakkelijk containerwisselingen of klachten over de inzameling doorgeven.

Nooit meer te laat uw afval aan straat? Een melding krijgen als de afvalinzameling is gewijzigd? Download dan de PreZero App. Deze app kunt u gratis downloaden in de Google Play of App store. In deze app ziet u wanneer de eerst volgende inzameling van afval op uw adres is. U kunt ‘meldingen inschakelen’. U krijgt dan van te voren een melding voor de eerstvolgende inzameling. Daarnaast heeft u altijd toegang tot de meest actuele informatie over het inzamelen van afval en kunt u via de app praktische zaken regelen.